Tartaartjes met andijviesalade
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
kilo vastkokende aardappelen |
2 |
eieren hardgekookt |
50 |
gram boter |
4 |
rundertartaartjes |
3 |
eetlepels mayonaise |
2 |
tomaten in stukjes |
500 |
gram andijvie in reepjes |
1 |
eetlepel grove mosterd |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in water met zout in 10 minuten. Pel de eieren en snijd deze in stukken. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de tataartjes in ± 8 minuten gaar. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappel in ± 6 minuten krokant.
Verdun de mayonaise met 1 eetlepel water en meng met het ei., de tomaat en naar smaak zout en peper. Doe de andijvie in een schaal en schenk er ± 1 liter kokend water over. Giet direct de andijvie af, laat het goed uitlekken en schep het tomaat eimengsel erdoor.
|