Tartaar met peterselieboter

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

1 pondje kriel in schil
1 citroen schoongeboend
½ zakje peterselie fijngesneden
50 gram zachte roomboter
4 tartaartjes
1 eetlepel olijfolie
500 gram sperziebonen
1 teen knoflook fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Kook de krieltjes in 15 minuten gaar. Rasp ondertussen 1 eetlepel van de gele schil van de citroen. Kneed het citroenrasp met de peterselie en een mespunt zout door de boter. Vouw de boter in een stukje keukenpapier of vershoudfolie en laat het blokje opstijven in de koelkast. Bestrijk de tartaartjes met de olie, bak ze in een pan met antiaanbaklaag in ±. 8 minuten gaar en bruin. Kook de bonen in 5-10 minuten beetgaar. Roer de knoflook en 1 eetlepel van de peterselieboter door de warme boontjes. Serveer met de krieltjes, het tartaartje en de rest van de boter.