Tartaartjes gevuld met brie

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

5 eetlepels olie
700 gram krieltjes
4 tartaartjes
2 eetlepels peterselie fijngesneden
2 eetlepels munt fijngesneden
100 gram brie in plakken
ui fijngesneden
2 tomaten in blokjes
600 gram spinazie

Zo maak je het klaar:   

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de krieltjes hierin in 10-15 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de tartaartjes horizontaal doormidden. Schep de peterselie en de munt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg een plak brie tussen elke 2 tartaarhelften. Bestrooi de brie met het peterselie-muntmengsel. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tartaartjes hierin op hoog vuur in 8 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin op hoog vuur de ui glazig. Schep de blokjes tomaat en de spinazie erbij. Draai het vuur uit zodra de spinazie begint te slinken. Schep de tomatenspinazie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gevulde tartaartjes en de krieltjes.