Varkenshaas met mangosaus

2 personen
 
Benodigdheden:

3 eetlepels olijfolie
6 sjalotjes gepeld en gehalveerd
1 kleine mango geschild en in blokjes
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel tijm
1 dl medium dry sherry
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 varkenshaasje van 250 gram

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes ± 5 minuten.
Bak de mango, rozijnen en tijm eventjes mee.
Voeg de sherry, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ± 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water toe
Snijd het varkenshaasje in plakjes van ± 3 cm dik. Bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze in een grillpan of een droge koeken pan in ± 8 minuten bruin en net gaar, keer ze regelmatig om. Leg het vlees op 2 borden en schep de mangosaus ernaast.