Varkenshaas met mangosaus
2 personen
Benodigdheden:
3 |
eetlepels olijfolie |
6 |
sjalotjes gepeld en gehalveerd |
1 |
kleine mango geschild en in blokjes |
2 |
eetlepels rozijnen |
1 |
theelepel tijm |
1 |
dl medium dry sherry |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
1 |
varkenshaasje van 250 gram |
Zo maak je het klaar:
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes ± 5 minuten.
Bak de mango, rozijnen en tijm eventjes mee.
Voeg de sherry, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ± 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water toe
Snijd het varkenshaasje in plakjes van ± 3 cm dik. Bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze in een grillpan of een droge koeken pan in ± 8 minuten bruin en net gaar, keer ze regelmatig om. Leg het vlees op 2 borden en schep de mangosaus ernaast.
|