Varkenshaas in bladerdeeg

4 personen
 
Benodigdheden: 

4 varkenshaasjes a 150 gram
8 plakjes bladerdeeg
100 gram fijngehakte champignons
2 fijngesneden uien
2 eetlepels fijngehakte peterselie
100 gram gekookte casselerrib
2 eetlepels paneermeel of witbroodkruim
1 snufje chilipoeder
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
1 losgeklopt ei

Zo maak je het klaar:
 
Kruid de varkenshaasje met peper en zout en braad ze rondom goudbruin maar niet helemaal gaar. Laat ze afkoelen. Bak in de braadjus de champignons, ui en casselerrib. Blus dit af met een scheutje water en voeg de chilipoeder er aan toe.

Bestrooi dit nu met het paneermeel, zodat het geheel wat steviger wordt. Voeg dan ook de peterselie erbij. Laat dit ook afkoelen. Leg de bladerdeegplakjes uit op het werkvlak en bestrijk de randen met een kwastje met koud water. Verbind twee plakken, door ze aan een zijde aan elkaar te leggen. Bestrijk deze rechthoek in het midden het champignonmengsel en lag hierop het afgekoelde varkenshaasje. Rol het deeg voorzichtig er omheen, vouw het deeg om en leg de pakketjes met de naad naar onder, op een met vetvrij papier bekleden ovenplaat of schotel. Bestrijk nu met wat losgeklopt ei en bak de pakketjes af in een voorverwarmen oven op 180 °C. in ± 15 minuten. Schep de pakketjes op de borden en serveer dit eventueel met groene boontjes ingerold in spek en aardappelrozetjes.