Varkensfiletlapje met champignons

2 personen

Benodigdheden:

½ bakje kastanjechampignons
1 slajotje
25 gram boter
½ dl vleesfond
½ dl slagroom
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
200 gram varkensfilet a la minute

Zo maak je het klaar:

Champignons schoonvoegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In pan helft van boter verhitten en champignons en sjalot al omscheppend ± 2 minuten bakken. Fond en wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en op een hoog vuur ± 3 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op een laag vuur warm houden.Filetlapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filetlapjes ± 2 minuten bakken, halverwege keren. Filetlapjes over twee borden verdelen. Serveren met rode bietjes en gekookte aardappeltjes