Varkensfilet rollade met champignonsaus

4 personen

Benodigdheden:

1 varkensfiletrollade
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
125 gram boter
250 gram champignons
1 kleine ui
1 zakje witte saus
¼ dl melk
2 eetlepels gesnipperde peterselie

Zo maak je het klaar:

Wrijf het vlees rondom in met zout en peper. Verhit 10 gram boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Braad het vlees op een laag vuur en met een deksel schuin op de pan zachtjes gaar in 40 minuten. Keer het vlees af en toe. Maak intussen de saus. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui met de champignons
± 5 minuten. Roer de sauspoeder erdoor en schenk de melk erbij. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem ± 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Neem het vlees uit de pan en laat het ± 10 minuten rusten.

Snijd het vlees in plakken en leg die op een warme schaal. Lepel er wat saus over en geef de rest van de saus apart. Lekker met aardappelkroketjes en spinazie.