Varkenshaasje in mosterd roomsaus

4 personen

Benodigdheden:

4 kleine varkenshaasje (125 gram per stuk)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 gram boter
2 preien
1 pakje room culinair
2 eetlepels Zaanse mosterd

Zo maak je het klaar:

Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan op een hoog vuur en bak de varkenshaasjes als het schuim wegtrekt, rondom bruin. Draai het vuur iets lager en bak het vlees met het deksel half op de pan in ± 20 minuten gaar. Regelmatig keren.
Was intussen de preien en snijd ze in smalle ringetjes. Neem het vlees uit de pan en bak de prei in de bakboter in ± 3 minuten glazig. Voeg de room en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. 
Leg het vlees in de saus en warm het nog even goed door. Snijd het vlees in dikke plakken en verdeel ze met de saus over 4 warme borden.