Varkensoesters met kruidenboter

4 personen
 

Benodigdheden:

4 varkensoesters a 125 gram
75 gram boter
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
2 eetlepels witte wijn
½ theelepel tijm
1 eetlepel verse peterselie
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het klaar:

 
Meng in een kom de boter, knoflook, citroensap, witte wijn, tijm en peterselie door elkaar tot een romige kruidenboter. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. Zet de kruidenboter tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de grill of barbecue voor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid de varkensoester met peper en bestrijk het vlees licht met olijfolie.
Grill de varkensoester in ± 8 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.

Verdeel het vlees over 4 borden en leg op elke oester een klontje kruidenboter.