Varkensvlees in zoetzure saus

4 personen

Benodigdheden:

600 gram varkenslenden
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 teentje knoflook
1 klein stukje gember
1 eetlepel boter
¼ liter sinaasappelsap
2 theelepels maïzena
2 eetlepels vruchtenazijn
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel honing
1 mespuntje chilipoeder
1 middelgrote mango
4 lente uitjes
1 kleine rode paprika
4 eetlepels olie
50 gram gehakte pinda's

Zo maak je het klaar:

Het vlees in dunne plakjes snijden. Op een schaal leggen. Twee eetlepels sojasaus met de sherry vermengen, met peper en zout op smaak brengen en over het vlees gieten. Afgedekt 30 minuten laten marineren. De knoflook en de gember schoonmaken. De boter verhitten, de knoflook erboven uitpersen, de gember er boven raspen. Met sinaasappelsap blussen. De maïzena met wat water glad roeren, sojasaus, de tomatenpuree en de honing toevoegen. Op smaak brengen met peper en chilipoeder. Opkoken en warm houden.
De mango schillen en kleine snijden. De groente wassen, en in blokjes snijden. De olie in een pan verhitten, het vlees met de marinade toevoegen en 3 minuten bakken. Uit de pan nemen en warm houden. De mangoblokjes en de groente in het braadvocht

3 minuten laten sudderen. De pinda’s en het vlees toevoegen, de saus er over gieten en even laten koken.