Vlaamse stoofkarbonades

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo karbonade
2 uien
50 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje tijm
1 snee brood
1 lepel mosterd
1 lepel azijn
½ liter bier
2 klontjes suiker
1 eetlepel aardappelmeel

Zo maak je het klaar:

Laat de boter bruinen en bak hierin het vlees aan weerzijde bruin. Snijd de schoongemaakte uien en doe ze bij het vlees. Breng op smaak met kruiden. Giet het bier over het vlees, leg eventueel aan met wat water, want het vlees moet onder staan. Zachtjes laten sudderen.
Ontkorst het brood, besmeer het met mosterd en leg het op het vlees. Doe de suiker in een pan. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het in een schotel. Maak het aardappelmeel aan met azijn, roer dit door de saus en giet de saus over het vlees.