Varkensbrochette met peterseliesaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 eetlepels. olijfolie
1 citroen sap en rasp ervan
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 theelepel. gemberpoeder (djahé)
1 mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
500 gram magere hamlappen,in blokjes van 2 cm
f200 ml magere yoghurt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels. gehakte verse peterselie
500 gram friet
1 krop sla, in kleine blaadjes gescheurd
1 klein flesje vinaigrette of slasaus
4 spiesen

Zo maak je het klaar:

Schep olijfolie, sap en rasp van de citroen, zout, peper, gemberpoeder en cayennepeper of paprikapoeder door het vlees. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie. Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om. Meng intussen yoghurt met knoflook, peterselie, peper en zout. Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.