Varkenshaas met champignons

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 zak gekruide ribbelpartjes
4 eetlepels olijfolie
1 courgette in halve plakjes
1 theelepel gedroogde tijm
250 gram kastanje champignons
2 eetlepels balsamicoazijn
300 gram varkenshaas in gelijke plakken

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbel­part­jes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 minuten. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de champignons 3 minuten. Voeg de azijn toe en bak nog 3 minuten. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de varkenshaas met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 minuten rosé. Keer halverwege. Leg op 4 borden elk 2 plakken en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.