Varkenshaas met champignons
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
zak gekruide ribbelpartjes |
4 |
eetlepels olijfolie |
1 |
courgette in halve plakjes |
1 |
theelepel gedroogde tijm |
250 |
gram kastanje champignons |
2 |
eetlepels balsamicoazijn |
300 |
gram varkenshaas in gelijke plakken |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 minuten. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de champignons 3 minuten. Voeg de azijn toe en bak nog 3 minuten. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de varkenshaas met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 minuten rosé. Keer halverwege. Leg op 4 borden elk 2 plakken en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
|