Wiener schnitzels (1)

2 personen

Benodigdheden:

2 kalfschnitzels van ± 100 gram
2 eetlepels bloem
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 ei
1 pakje paneermeel
1 klontje boter

Zo maak je het klaar:

Klop de schnitzels met een deegrol of met de bodem van een steelpan tussen twee velletjes gladfolie zo plat mogelijk. Roer de bloem met wat zout en peper op een bord door elkaar. Klop het ei met een paar druppels water los in een diep bord. Schep er een paar lepels paneermeel op een ander bord. Haal de schnitzels eerst door de kruidige bloem, schudt de overtollige bloem eraf. Haal ze dan daarna door het losgeklopte ei en zorg dat ze rondom goed met het ei in aanraking komen. Haal ze tenslotte door het paneermeel en druk het paneerlaagje stevig aan. Leg ze zo mogelijk naast elkaar op een blad bord ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het meel goed kan hechten.

Verhit de braadboter in een koekenpan tot het schuim weg trekt. Bak de schnitzels op middel hoog vuur in ± 6 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer om.