Saté met noedels en pinda satésaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

300 gram hamlappen
7 eetlepels ketjap marinade
4 kleine uitjes
250 gram noedels
400 gram grof gesneden wokgroente
1 flesje wokolie
4 dl Indonesische pinda satésaus
2 theelepels kerrie djawa

Zo maak je het klaar:
 
Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm en meng ze met de marinade.
Pel de ui en snijd deze in reepjes
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rijg de groentestukjes aan satéstokjes, bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met zout. Rijg het vlees aan de satéstokjes. Rooster de vlees- en de groentesaté onder e hete grill of op de hete barbecue in ± 10 minuten gaar.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de ui en eventuele groente die is overgebleven in 3 minuten zacht en lichtbruin. Schep de kerrie erdoor en doe de helft van de uien in een schaaltje. Voeg de woknoedels aan de uien in de wok toe en wok dit nog 1 minuut.
Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.

Verdeel de noedels over 4 borden. Leg de vlees en groente sateetjes erop. Doe de pindasaus in een schaaltje en schep daar de rest van de uien op.