![]() |
Tjap tjoi met vleesreepjes en geluksrijst 4 personen Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Breng in een ruime pan een flinke laat water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de varkensvleesreepjes in ± 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg een scheutje sojasaus toe en blijf roerbakken tot sojasaus bijna geheel verdampt is. Schep de krokante vleesreepjes uit de wok en houd ze warm, Zet de wok terug op het vuur. Voeg eventueel een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje) een scheutje sojasaus en ½ liter water door en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep de gewokte tjaptjoi met krokante varkensvleesreepjes in diepe borden of kommen en geef de witte geluksrijst er apart bij.
|